Markus on ohjannut leffoja jo vuodesta 1984. Tosin kukaan ei hänelle maksanut siitä penniäkään ennen vuotta 1995, jolloin hän aloitti Also Starringilla.

Nuoresta ja innokkaasta elokuvantekijästä kuoriutui ammattimainen ohjaaja. Muutaman vuoden aikana hän ehti kyllä tehdä paljon roskaa, mutta myös kourallisen loistavia filmejä. Niin hyviä, että joitain niistä huomioitiin palkinnoin sekä valtakunnallisesti, että kansainvälisesti. Mutta sitten, yhtäkkiä, hän jätti Also Starringin. Markus halusi nähdä, oliko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella. Noh, ei ollut. Tuhlaajapoika palasi juurille vuonna 2003.

Siitä asti hän on tehnut paljon hommia ja useita upeita töitä. Niihin lukeutuu kolme elokuvaa Rakkautta & Anarkiaa- filmifestareille ja kasapäin muutakin siistiä kamaa.

Elokuvamaiset käsikirjotukset unenomaisissa lokaatioissa, supervoimat omaava DOP ja 35mm filmi: the way to do it! Se ei kuitenkaan ole ainoa tapa. Markus pitää myös minimalistisella budjetilla toteutetuista pienistä tuotannoista, joissa tekijän persoonallinen kädenjälki näkyy parhaiten ja rajoitukset on unohdettu.

Monipuolisuus on avainsana Markuksen työssä. Hänen töissään yhdistävänä tekijänä on usein huumori. Genrejen ja tekniikoiden yhdistely ja niiden kanssa pelaaminen kiehtoo tätä miestä. Vahva mainostausta pidättää hänet tekemästä tarkoituksetonta taidetta asiakkaan rahoilla. Sitä hän tekee omillaan.

Markus suosittelee

Japanilaisia elokuvia, avoautoja, nopeita veneitä, videopelejä, eksoottisissa lokaatioissa sukeltamista, kung fu:ta ja olutta.